skip to Main Content

Amtsavisen

Tennisklub er glad for at blive

Halsnæs – 25. maj 2019 kl. 04:43
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nyheden om at et byrådsflertal går ind for at Frederiksværk Tennisklub via en langvarig aftale kan blive på det nuværende areal i byens centrum ved Peder Falstersvej og Strandgade modtages med stor begejstring i klubben.
Det er vi utrolig glade for. Det giver ro på, så vi kan udvikle vores klub og gå igang med at søge midler til at få ordnet klubhus og evt. få bygget en kunststofbane, så det betyder meget for os, siger formand for Frederiksværk Tennisklub Rob Daniels.

Sagen om tennisklubben var på byrådsdagsordenen torsdag aften. Her stemte et flertal af Socaialdemokratiet, SF og Enhedslisten for, at Frederiksværk Tennisklub skal have brugsret over området på den nuværende adresse med en 25-årig lejeaftale.

Imod stemte Venstre og Dansk Folkeparti, der gik ind for at tennisklubben skulle flyttes til de øvrige idrætsfaciliteter ved Frederiksværk Hallen på Magleblik. Det mente man med henvisning til idrætsstrategien og fordi man ønskede at området ved Peder Falstersvej skulle kunne anvendes til boliger eller detailhandel, som det ved flere tidligere lejligheder har været drøftet.

For 11 år siden ville man således flytte tennisklubben til Enghaven.

Sune Raunkjær (V) henviste på byrådsmødet til den vedtagne idrætsstrategi om at facilitetsudvikling skulle ske ved centrale centre i Frederiksværk og Hundested samt mindre i Ølsted og Melby.

– Vi så gerne tennisklubben på Magleblik og det nuværende areal brugt til byfortætning, sagde Sune Raunkjær med en tydelig henvisning til, at den anden del af byrådssalen i andre sammenhænge har talt om ønsket om byfortætning fremfor udlægning af nye boligområder.

Formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Demokrati Helle Lunderød (S) medgav formuleringen i idrætsstrategien, men mente at man nogle gange skulle være åben for at ændre, hvis det gav bedre mening. Og hun fremhævede tennisklubbens sammenhæng med gymnasiet og campingpladsen samt nye samarbejdsmuligheder med UKC og Paraplyen med den nuværende placering, ligesom det også passede fint sammen med Stålsat By, hvor ønsket er mere leg og aktiviteter i bymidten.

– Vi har haft en god snak med klubben, og det man allermest ønsker er at blive. Byfortætning er der ikke behov for lige det sted, sagde Helle Lunderød.

Tilsyneladende spiller ingen af Venstres medlemmer tennis, for formand Rob Daniels slår fast at det er et samlet ønske i tennisklubben om at blive hvor man er.

– Der er 100 procent opbakning il klubben, Vi ville ikke overleve, hvis vi skulle flytte til de vindblæste høje ved Magleblik. Det alternativ er så usikkert og kunne føre til døden for klubben, siger formanden med henvisning til at Halsnæs Kommune næppe var klar med tre mio. kr. eller mere til nye faciliteter og at det ville blive et helt andet miljø at skulle dele faciliteter med andre.

Frederiksværk Tennisklub har været i en positiv udvikling og har ifølge hjemmesiden 185 medlemmer. Man har tre almindelige baner, to minibaner og et lille klubhus og bruger omklædningsfaciliteter på vandrehjemmet ved siden af. Om vinteren spiller man på gymnasiet.

– Jeg kan slet ikke forstå Venstres holdning. De tænker gammeldags. Det vil blive dyrt at bygge her og det er vigtigt at man har faciliteter som vore, der gør byens centrum attraktivt, siger Rob Daniels.

Det samme mener naboen, Winnie Topp, indehaver af Frederiksværk Camping og Vandrehjem, der gerne vil udnytte grunden ved siden af tennisbanene til at blive et wellness-område og fastholde området som et fredfyldt sted.

– Man kan ikke fylde hele bymidten med boliger, der skal være aktivitet også, siger hun.

Forslaget om at udarbejde en langvarig aftale, så Frederiksværk Tennisklub kan blive på området, hvor man har holdt til siden 1990’erne, endte med at blive vedtaget med flertallet på 13 stemmer fra Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten. Imod stemte V og DF med denne mindretalsudtalelse:

»Venstre og Dansk Folkeparti stemmer imod, idet vi ønsker at følge tankerne i den idrætsstrategi Byradet har vedtaget, der tilsiger at samle vores idrætsaktiviteter, samt at vi ønsker at friholde omradet, hvor tennisklubben ligger nu til helt nødvendig byfortætning.«

DF tilsluttede sig Venstres holdning selv om partiets medlem af Udvalget for Kultur, Idræt og Demokrati Gitte Hemmingsen på udvalgsmødet havde stemt for tennisklubbens ønske om at kunne blive på den nuværende adresse.

– Da jeg kom hjem fra mødet tænkte jeg over, at 25 år er rigtig mange år, så derfor ændrede jeg holdning. Byudvikling er også vigtig, forklarer Gitte Hemmingsen og henviser også til idrætsstrategien som argument.

Back To Top